Назад
Заготовки з білокачанної капусти на зиму: смачні рецепти

Навигация по разделу

заготівля капусти на зиму: кращі рецепти з фото

КапустаЯкщо ви любите капусту , але не знаєте, як зберегти її смак і корисні властивості до самих морозів, тоді вам на допомогу прийдуть золоті рецепти для заготовок з капусти , розраховані на зиму. Цей, здавалося б, простий і звичний для всіх кулінарний інгредієнт при правильному підборі пропорцій зможе здивувати навіть найзавзятіших гурманів. Нижче представлені найпопулярніші і смачні рецепти, які прості у виконанні і під силу навіть початківцям кулінарам.


Як вибрати для заготовки

При виборі капустяного качана слід дотримуватися таких рекомендацій:

  • Візьміть в руки качан і уважно обмацайте його. Якщо він стає м'яким при натисканні або змінює свою форму, то сміливо відкладайте його в сторону, такий вилок не підходить;
  • На поверхні листя не повинно бути плям або тріщин;
  • Овоч повинен мати характерний приємний свіжий запах;
  • Уважно огляньте качан: вона повинна бути довжиною не менше 2 см, мати білий колір. Тільки в такому випадку качан вам підходить;
  • Бажано вибирати овоч із зеленим листям. Це буде гарантією того, що він не був підморожений взимку;
  • Вага качана повинен бути обов'язково більше 1 кг. ідеальний варіант — від 3 до 5 кг.
важливо! необхідно пам'ятати, що далеко не всі сорти даного овоча підходять для заготовок. Найбільш підходящі сорти-середньостиглі та пізні.
Капуста Дотримуючись даних рад, ви зможете підібрати смачні і здорові качани, які зроблять ваші заготовки найсмачнішими.

Засолювання

Приготування солоної капусти на зиму трохи відрізняється від її мариновки. Нижче представлений рецепт смачної і правильної засолювання білокачанної капусти в буряках.

Інгредієнти

Для 4-5 літрів вам необхідно:

Капуста Для того щоб приготувати маринад на 1,5 л води, потрібно:
  • Півсклянки цукру;
  • Півсклянки соняшникової олії;
  • Сіль-2 ст. л.;
  • Півсклянки оцту.

Приготування

Для того щоб приготувати смачну солону капусту, виконуйте наступні дії:

  1. Наріжте овоч великими шматками, але так, щоб вони проходили в банку.
  2. Очистіть буряк і морква , наріжте їх невеликими круглими шматочками.
  3. Банки перед використанням обов'язково стерилізують. На їх дно викладіть всі спеції, зелень, потім щільно складіть дрібно нарізані капустяні качани з буряком і морквою.
  4. Для того щоб приготувати смачний маринад, сіль і цукор засипте в воду, туди ж додайте соняшникову олію. Все закип'ятіть, залиште так на 1 хвилину. Після чого приберіть з вогню, влийте оцет і все добре перемішайте.
  5. Розлийте ще гарячий маринад по банках з овочевою сумішшю, після чого накрийте кришками і залиште для стерилізації на півгодини. Банки закатати, переверніть їх і пару днів залиште в такому положенні. Для зберігання вибирайте прохолодне місце.
Смачна солона капуста на зиму готова!

чи знаєте ви? існує припущення, що слово "капуста «походить від давньогрецького і давньоримського слів» капутум", тобто. « голова » , що відповідає досить своєрідній формі цього овоча.
Квашеная капуста

Квашена

Приготувати квашену капусту простіше простого, при цьому зберігши всі її корисні якості, вітаміни і поживні речовини.

Інгредієнти

Вам знадобиться:

Для розсолу:
  • 10 л води;
  • 1 кг солі.

Приготування

Отже, щоб приготувати смачну квашену капусту , потрібно:

  1. Спочатку готується розсіл, тобто розчиняємо сіль в гарячій воді.
  2. Капуста дрібно шаткується, а морква натирається на тертці, потім все перемішується.
  3. Отримана суміш по частинах опускається в охолоджений розсіл на 5 хвилин. Потім капуста дістається з нього, вичавлюється і перекладається в іншу ємність. Виконайте таку процедуру з усією сумішшю.
  4. Складіть всю капусту в банки, добре утрамбувавши її, закрийте кришками з поліетилену і залиште на цілу ніч.
  5. Через добу винесіть банки в холод.
Ось так просто можна приготувати смачну заготовку з цього овоча! Смачного!
чи знаєте ви? Капусту почали обробляти ще в Стародавньому Єгипті в XV-X століттях до нашої ери.
Маринованная капуста

Маринована

Недорогим, низькокалорійним, а головне — корисним і дуже смачним доповненням до Вашого столу на зиму стане саме маринована капуста. Рецепт її приготування дуже простий і не вимагає багато часу.

Інгредієнти

Якщо ви хочете замаринувати овоч так, щоб він мав соковитий і неповторний смак, то вам знадобиться:

Для приготування маринаду:
  • Вода-300 мл;
  • Сіль-70 г;
  • Цукор-220 г;
  • 4% яблучний оцет - 300 мл.
Маринованная капуста

Приготування

Отже, рецепт складається з наступних дій:

  1. Наріжте качан соломкою, а морква натріть на тертці великого розміру, перець наріжте у формі півкілець. Далі все потрібно перемішати в спеціальній ємності, додати туди лавровий лист , перець горошком і натріть трохи мускатного горіха.
  2. Маринад готується наступним чином: кип'ятиться вода, потім туди додається сіль і цукор. Через хвилину все забирається з вогню, і вливається оцет.
  3. Заздалегідь підготовлену овочеву суміш залийте приготованим маринадом. Після цього притисніть капусту будь-яким вантажем так, щоб вона повністю опинилася в маринаді.
  4. Через 6-7 годин вже трохи промариновані овочі розкладіть по банках, закривши їх кришками з поліетилену.

важливо! найкраще зберігати банки в холодильній камері або підвалі при температурі +3..+ 4 ° с.

Неповторна закуска готова!

Зимовий салат

Ще однією популярною і дуже смачною заготівлею з капусти на зиму є салат, приготований в банках. Навіть взимку вам буде здаватися, що ви їсте свіжоприготований салат з літніх овочів.Зимний салат

Інгредієнти

В розрахунку на 8 півлітрових банок салату вам знадобиться:

Приготування

Приготувати такий салат не складе великих труднощів:

  1. Овочі ретельно промиваються чистою водою і нарізаються таким чином: помідори і перець-невеликими шматочками, лук - у формі півкілець, капуста — соломкою (перетирається окремо з сіллю).
  2. Всі підготовлені овочі перемішуються, потім туди додається масло, сіль і спеції. Після чого візьміть каструлю і помістіть її на вогонь, суміш закип'ятіть і додайте оцет.
  3. У заздалегідь простерилізовані банки розкладіть овочеву суміш, накрийте кришками з поліетилену і стерилізують протягом 20 хвилин.
  4. Закатати банки і тримайте їх в перевернутому стані до охолодження.
Капуста

Смачний зимовий салат готовий!

Як бачите, існує велика кількість простих і швидких рецептів приготування самих різних заготовок на зиму зі звичайної білокачанної капусти . Більш того, вони дуже корисні і містять в собі всі вітаміни і поживні речовини, які є у свіжих овочів. Завдяки тому, що всі заготовки можна робити в банках, це гарантує їм тривалий термін зберігання, що дозволить насолоджуватися смаком страв навіть взимку.


Зараз читають
Вентиляція в крільчатнику своїми руками: значення, схема, виготовлення
Вентиляція в крільчатнику своїми руками: значення, схема, виготовлення
Вентиляція в крільчатнику своїми руками: чим викликана необхідність в ні ...
Які породи курей несуть найбільші яйця: опис, фото
Які породи курей несуть найбільші яйця: опис, фото
Породи і кроси курей, що несуть найбільші яйця. Опис і продуктивні харак ...
Гніда кінь: опис і різновиди масті, фото
Гніда кінь: опис і різновиди масті, фото
Гніда масть коня: опис і походження назви забарвлення, його характерні о ...
Особливості вирощування капусти кале з насіння у відкритому грунті
Особливості вирощування капусти кале з насіння у відкритому грунті
Капуста кале: корисні властивості, ВИРОЩУВАННЯ, правильний догляд, захис ...
Айрширская порода корів:позитивні сторони
Айрширская порода корів:позитивні сторони
Фермерам, які не знають, як виглядає айрширская порода корів, можна поди ...
Осіння щеплення: що потрібно знати, щоб виростити хороший виноград
Осіння щеплення: що потрібно знати, щоб виростити хороший виноград
Ви дізнаєтеся як правильно прищеплювати виноград восени. Кращі поради, я ...
Новое youtube видео