Lay's щорічно закуповує 7 мільйонів тонн картоплі у фермерів Гватемали
Картопля для чіпсів Lay's вирощують в Гватемалі. За їх справжнім смаком стоять понад 160 дрібних і середніх фермерів, які вирощують картоплю в чотирьох департаментах країни.
Картопля надходить з поля безпосередньо на завод PepsiCo в Гватемалі для Центральної Америки, де його готують повільно, щоб тонко нарізані скибочки стали золотисто-коричневими, хрусткими, з відтінком солі та іншими смаковими новинками. В результаті виходить хрусткий і забавний продукт, яким можна ділитися в різних випадках.
Діана де Леон, менеджер з маркетингу Frito Lay в Центральній Америці і Карибському басейні розповідає: "Ми працюємо з картоплею свіжого натурального походження з яскравим смаком. Він адаптований до місцевих смаків. І що може бути краще, ніж картопля Lay's, яка виробляється в Гватемалі? Ми пишаємося тим, що, маючи глобальний бренд, ми можемо працювати з тими самими постачальниками на місцевому рівні"»
Ця модель конкурентного виробництва ставить фермерів у прямі комерційні відносини з компанією Lay's, яка гарантує покупку картоплі навіть до виробництва за справедливими цінами, що впливає на життя їхніх сімей.
Щорічно Lay's закуповує 7 млн. тонн картоплі в Гватемалі у 160 фермерів, які вирощують його на 300 га.